Eğitim

Uzaktan Eğitim Nedir? Dersler Nasıl Yapılır?

Eğitim

Uzaktan Eğitim Nedir? Dersler Nasıl Yapılır?

Yolu Uzaktan Eğitime düşmemiş bir kesimin önyargıyla baktığı bu eğitim yöntemi özellikle dünya çapında meydana gelen korona pandemisi ile popülerliğini hızlı bir şekilde artırdı. Belli bir dönemde okul ve üniversitelerin de uzaktan eğitime dönmeleri ile bu eğitim yöntemi dikkat çekmeye başladı. Önyargılı insanlar aslında bu eğitimlerin örgün eğitimden bir farkı olmadığını hatta pek çok avantajı olduğunu gördü. Evden çıkmadan kendini geliştirme ve sertifika alma duygusu insanları bu konuda daha da heveskar kıldı. Bu yüzden uzaktan eğitime bakış açısı biraz daha yumuşadı.

Uzaktan Eğitim Nedir?

Kısaca uzaktan (online) eğitim, ders veren kişiyle öğrencinin aynı ortamda olmadığı eğitim sistemini ifade eder. Bu eğitim sisteminde internet ve internete bağlanabilen bir cihaz sayesinde eğitmen ve öğrenci arasındaki bağ kuruluyor. Tek tek ders ortamları aynı ağ ortamında bir yerde toplanıyor.  

Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?

Uzaktan eğitim için her ne kadar yukarıda bahsettiğimiz ögeler gerekse de bunların alt yapısında video, ses, grafik, bilgisayar, çoklu ortam teknolojisi gibi araçlar da vardır. Bu şekilde almak istediği ek bir eğitim için vakit bulamayanlar ya da almak istediği eğitim yurtdışında olanlar tek bir tıkla istedikleri eğitimlere katılabiliyorlar.

Uzaktan Eğitimde dersler videodan, canlı ve hem video hem canlı olmak üzere üç şekilde götürülebiliyor. Videodan olan eğitimlerde kaydolduğunuz program ile alakalı tüm videolar sistemde kayıtlıdır. Siz profilinizden sisteme girerek kendi hızınıza göre eğitimi alabilirsiniz. Canlı derslerde ise belli bir program dahilinde eğitimci ile aynı anda aynı bağlantı ile dersi alırsınız. Ama bu eğitimler zaten kayıt altına alındığı için izleyemez ya da anlayamazsanız defalarca yeniden izleyebilirsiniz.

Uzaktan Eğitim sonunda yapılan sınavlar uluslararası sertifikalar için internet üzerinden yapılırken MEB sertifikası için yapılan sınavlar belirlenen ilçe Milli eğitim Müdürlüklerinde yapılmaktadır.

Yorumlar

Sende Yorum Ekle

E-Bülten

İndirimler ve Yeni Gelişmelerden Haberdar Olmak İçin E-Bültenimize Kayıt Olun