Kariyer

Sertifika Programlarının Faydası Nedir?

Kariyer

Sertifika Programlarının Faydası Nedir?

Sertifika veren programlar, eğitim amaçlı ve öğretme temelli bir kurs ya da seminer olabilir. Bu tip eğitimler genel olarak kısa sürelidir. Bireylerin kendisini geliştirmeleri ve öğrenmeyi talep ettikleri bir dersi ya da konuyu bu gibi kısa eğitimler ile aldıkları görülmektedir.

Sertifika programları eskiden beri örgün eğitim kurumlarında verilmekle beraber son dönemde bu tip eğitimlerin uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesi çok popüler olmuştur. Şu an online mecrada yüzlerce eğitime ücretli ya da ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Yelpaze geniş olduğundan hangi eğitimin alınacağı, hangisinin işinize yarayacağı ya da hangisi ile kariyerinize yön verebileceğiniz tamamen size kalış bir durum.

Ama şu bir gerçek ki ister öğrenci, ister işçi isterseniz de memur olun devamlı gelişen ve değişen bir sistemin içinde alanımızla ilgili kendimizi güncel tutmalı, yeni konu ve oluşumlar ile alakalı fikir sahibi olmalı ya da kendi yaşam kalitemizi artırmak için kendi kişiliğimizi bir adım daha geliştirebilecek eğitimler almalıyız. İşte tüm bu sebeplerle bazı dersler ve eğitimlere ihtiyaç duyarız.

Kariyer basamaklarımızda, yaşamımızda ya da staj zamanlarımızda  kişisel gelişim için sertifikaların önemli bir yeri vardır. Sertifikalı kaliteli bir eğitim aldığınızda bu gelecekte bir iş başvurusunda ya da staj başvurusunda sizi bir adım öteye taşıyabilecektir.

Sertifikaların Önemi

Sertifikalar aslında bir uzmanlık ispat belgeleridir. Günümüzde iş başvurularında CV’nin önemi kaçınılmazdır. Özellikle başvuran sayısı çok olduğu zaman işe alım yapan bölümün ilk baktığı ve eleme yapacağı yer CV’lerdir. Tabi ki CV her şey değildir ama size kapıyı aralatacak ve bir fırsat sunacak ilk adımdır.

İyi ve etkileyici bir CV, sizi en iyi tanıtabilecek olan bir parçadır. Buraya eklemiş olduğunuz sertifikalarınız da “ben bu işi biliyorum, işte belgesi de bu” demektir. Yani ilk izlenim ne kadar iyi olursa mülakata çağrılma şansınız o kadar artar. Zaten mülakata çağrıldıktan sonrası tamamen size kalmış bir şeydir.

Bu yüzden kendimizi sürekli yenilemeli, zorlaşan iş bulma şartları için gardımızı almalı, kendimizi geliştirecek en sade, en verimli ve kapsamlı olan eğitimi seçmeliyiz.

Yorumlar

Sende Yorum Ekle

E-Bülten

İndirimler ve Yeni Gelişmelerden Haberdar Olmak İçin E-Bültenimize Kayıt Olun