Kariyer

Neden İşaret Dili Öğrenmeliyiz?

Kariyer

Neden İşaret Dili Öğrenmeliyiz?

Dünya çapında işitme engelli insanların hemen hemen yüzde 90’ı, işitme engeli olmayan anne ve babalardan doğmaktadır ve bu kişilerin 5-6 yaşına kadar işaret dilini öğrenmeleri gereklidir. Eğer bahsi geçen yaşlarda bu dil öğrenilmezse bu kişilerde fiziksel ve zihinsel rahatsızlıklar oluşabilir.

Geçmişte işitme engelli bireylere bakış açısı daha farklıydı. Ama toplumların gelişmesi ve verilen eğitimlerin ardından artık son dönemde işitme engelli bireylerle anlaşmayı sağlayabilmek için işaret dili eğitimlerine çok fazla önem verildiği görülmektedir.

İşaret Dili Bilmenin Faydası Nedir?

Kendi içinde kuralları ve ayrı bir dilbilgisi yapısı olan İşaret dilini eğitimi almanın önemi herkesçe bilinir. Kişinin kariyeri ile alakalı bölüme sonra bakacak olursak insani olarak işaret dilini öğrenmek hem size hem de çevrenizde bulunan engelli bireylere çok faydalı olacaktır. İşaret Dili eğitimini tamamlayarak çevrenizdeki işitme engelli bireylerle iletişime geçebilir onların yardımına koşabilirsiniz. Bunun yanında alanda kendinizi geliştirirseniz pek çok iş imkanına sahip olabilirsiniz.

Şu an sağlık bir birey olabilirsiniz. Peki kaza yapıp işitme engelli bir birey olmayacağınızın garantisi var mı? Peki böyle bir travma sonrası bu dili bilmek ve karşınızdaki bir kişinin de bilmesinin avantajlarını düşündünüz mü? İşte tüm bunlar düşünüldüğünde İşaret Dilini bilmenin ne kadar önemli bir şey olduğu görülecektir.

Alacağınız işaret dili eğitimleri ile yeni bir lisana sahip olabilir ve insanlarla daha sağlam diyaloglar kurmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz.

İşaret Dilini öğrendikten sonra kendinizi geliştirerek İşaret Dili Tercümanı olabilirsiniz. Adliyelerin bu bölümlerinde çalışabilir, özel ya da kamu kurumlarında da İşaret Dili eğitmeni olarak görev alabilirsiniz. Bu bölümde kariyer için İşaret Dilini öğrendiyseniz yapacağınız en önemli şey eğitim sonundaki sınavı başarılı bir şekilde tamamlamak ve MEB Onaylı İşaret Dili Eğitimi sertifikanızı alarak uzmanlığınızı kanıtlamak olacaktır.

Yorumlar

Sende Yorum Ekle

E-Bülten

İndirimler ve Yeni Gelişmelerden Haberdar Olmak İçin E-Bültenimize Kayıt Olun