Eğitim

Hızlı Okuma Bir Efsane mi?

Eğitim

Hızlı Okuma Bir Efsane mi?

Öncelikle konuya başlamadan önce bir yanılgıyı düzeltelim. Konuyu tam bilmeyeler hızlı okumanın okuduğumuzu anlamamıza engel bir durum oluşturabileceğini ifade ederler. Bu yanlış bir algıdır. Aslında işin temelinde okuma alışkanlığımız ve okumayı öğrenme tekniğimiz vardır. Eğitim sistemimizde okuma eylemi tek tek kelimelerin okunması ve bunlar bir araya getirilmesi ile oluşuyor. Acele etmeden anlayarak yavaş yavaş okuduğumuz için bu alışkanlığa dönüşüyor ve gözün asıl özelliği buna dönüşüyor. Ama aslında tam tersi bir durum söz konudur o da yavaş okumanın konsantrasyonu bozduğu gerçeği.

Hızlı Okuma Teknikleriyle Kendinizi Keşfedin

Belli bir eğitim aldıktan sonra gerçekleştireceğini hızlı okuma tekniklerini uyguladığınızda dikkatinizin daha az dağıldığını ve çok daha iyi anladığınızı göreceksiniz. Ayrıca okuduğunuz şeyler hafızanızda daha uzun süre kalacak. Bunun için bilimsel hızlı okuma tekniklerini öğrenmeniz gerekiyor. Eğitimini alacağınız etkin hızlı okuma teknikleriyle çocukluktan beri süregelen okuma alışkanlığını değiştirecek ve potansiyeliniz artıracaksınız.

Hızlı okuma eğitimlerinde pratik okuma ile alakalı ipuçları, odaklanarak okuma, okuma sırasında size engel olan şeylerden kurtulma, hızlı ve anlayarak hızlı okuma gibi pek çok temel konuyu öğreneceksiniz. Tabi ki burada en önemli nokta size öğretilen teknikleri ve özellikle göz egzersizlerini gün atlamaksınız periyodik bir şekilde yapmaktır. Ne kadar çok uygulama o kadar çok verim.

Anlayarak hızlı okuma, belli bir sürede standarttan çok daha fazla kelimenin anlayarak, algılayarak okunmasıdır. Hızlı okuma denilen ifade aslında, beyin ve göz kontağının beraber kurulmasıyla algılama kapasitesinin artırılması anlamına gelir.

Avantajları Nelerdir?

Hızlı okumak tekniklerini uygulayarak yaptığınız okumalar sayesinde sistematik bir okuma alışkanlığına sahip olursunuz. Beyin ve algınız gelişir, hafızanız güçlenir. Özellikle ALES ve DGS gibi zamanın çok hızlı aktığı sınavlarda ve diğer tüm sınavlarda zamanınızı daha verimli ve etkili kullanmanızı sağlar. Uzun makale ve tezleri kolay bir şekilde inceleyebilirsiniz. Yapmış olduğunuz göz egzersizleri sayesinde gözünüzdeki verim artar. Kitap okumak daha eğlenceli bir hal alır.

Yorumlar

Sende Yorum Ekle

E-Bülten

İndirimler ve Yeni Gelişmelerden Haberdar Olmak İçin E-Bültenimize Kayıt Olun