Eğitim

Evde Zamanı Nasıl Verimli Kullanabilirsiniz?

Eğitim

Evde Zamanı Nasıl Verimli Kullanabilirsiniz?

Boşa geçen zaman geriye gelmiyor. Her anın değerini bilmemiz ve anı kaliteli yaşamamız gerekiyor. Boşa geçen zamanları ne yapsak da telafi edemeyeceğimizi fark edince anlarız ne kadar kıymetli olduğunu zamanın. Peki zamanımızı en verimli şekilde nasıl kullanabiliriz? Özellikle pandemi dolayısıyla dışarıdan çok evde zaman geçirdiğimiz şu günlerde.

Öncelikle bireysel olarak zaman yönetimine ihtiyacımız var. Evet zamanı durduramayız, geriye de alamayız ama onu yönetebiliriz. Bunun için kişinin kendini tanıması ve günlük yapılacaklar listesi hazırlamanız lazım. Yapılacak hedeflerin olduğu bir listeye gün sonunda baktığınızda hem hedeflerinize ne kadar ulaştığınız görecek hem de o güne anlam katan bir muhasebe yapmış olacaksınız. Listenizdeki yapılacak eylemlerin ne kadarını yaparsak günlerinizin daha dolu dolu ve verimli geçtiğini göreceksiniz.

Makalemizin başlığından da anlaşılacağı üzere burada evde verimli zaman geçirmeyi konuşuyoruz. Sonuçta bir günde 12 saat işte çalışıp eve geldiğinizde nasıl bir zaman yönetimi yapacağınız tamamen size kalmış.

Evde verimli zaman geçirmenin ilk ve en önemli adımı planlı olmaktır. Planlarınızı bir kağıda yazmanıza da gerek yok zihinsel planlar da yapabilirsiniz. Bu şekilde daha kısa zamanda bunun bir alışkanlığa dönüştüğünü göreceksiniz.

Uykunuzu İyi Alın

Zaman yönetiminde uykudan fedakarlık etmenize gerek yok. İyi bir gün geçirmek için sağlam bir uyku çekmeniz gerektiğini unutmayın. Ama burada uyku saat aralığını ve süresini belirleyebilirsiniz. Yani akıp giden zamanı umursamayarak gün içinde sürekli uyuklamak sizi için zaman israfı olacaktır.

Listenizdeki bazı şeyleri rutin hale getirerek alışkanlığa dönüştürebilirsiniz. Mesela 30 dakika kitap okuma, 30 dakika spor gibi. Listenizi yaparken molaları unutmayın. Çünkü molalar sizi motive edecek ve gününüzün daha iyi geçmesini sağlayacaktır.

Teknolojiye Mola Verin

Günümüzde insanların vaktini en çok sosyal medya çalıyor. Kimi zaman akışına bağlandığımız bir programın saatlerce esiri olabiliyoruz. Bu tip sosyal medya programlarında geçirdiğimiz zamanları kısıtlamak en azından kontrol altına almak da zaman yönetimi açısından çok önemli olacaktır.

Kendinizi Geliştirin

Gün içinde yapacağınız zaman yönetimi listenize bir eğitimi kesin almalısınız. Uzaktan Eğitim programlarından istediğiniz birine kaydolarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Yorumlar

Sende Yorum Ekle

E-Bülten

İndirimler ve Yeni Gelişmelerden Haberdar Olmak İçin E-Bültenimize Kayıt Olun