Kariyer

Eğiticinin Eğitimi Sertifikası Ne İşe Yarar?

Kariyer

Eğiticinin Eğitimi Sertifikası Ne İşe Yarar?

Kurumlarda profesyonel eğitimci kadrosunun oluşturulabilmesi için, eğiticinin eğitimi lazımdır. Bu eğitim programı ile eğitmen, var olan yeteneklerini imkanları dahilinde geliştiriyor ve daha iyi bir eğitici olma ile alakalı güzel bir adım atmış oluyor.

Eğiticinin Eğitimi programının içeriği eğitimcinin yeteneklerini geliştirecek tekniklerle donatılmıştır. Bu eğitimde temel amaç öğrenciyle iletişimin artırılması, öğrenciye bilginin aktarılması ve bilgilerin kalıcı olmasıdır. Bunun yanında yazılı ve görsel materyallerin kullanımı ve katılımcıların motive edilmesi, bu programın hedeflerindendir.

Öğrencilerin ya da eğitimcilerin karşısına çıkan eğitmenin sorunsuz bir şekilde dersi/konuyu anlatması çok mühim bir konudur. Eğitmenin heyecanlanması, kekelemesi, konuya nereden ve ne şekilde başlayacağını bilememesi eğiticinin problemleri arasında yer alıyor.

Grup eğitimi ve birebir eğitim konusunda profesyonel olmak isteyenler için hazırlanan programı yetişkin eğitiminin başarılı bir biçimde yapılması için özel olarak hazırlanmaktadır. Eğitimin kalitesine doğrudan etki yapan program, ders anlatım teknikleri konusunda seviyeyi de artırıyor.

Eğitimcinin Eğitimi programının en temel amaçlarından biri de eğitimcinin sürdürülebilir eğitim becerisine sahip olmasını sağlamaktır. Bilhassa iş dünyasında, iş veriminin yükseltilmesi için yetişkin eğitiminin başarılı ve etkili bir biçimde yapılması amaçlanmıştır. Bu eğitim özellikle iş sağlığı ve iş güvenliği ile alakalı alanlarda tercih edilmektedir. İş güvenliği ile alakalı personelin eğitilmesinde genel olarak profesyonel eğitimciler tercih edilir.

Eğitimcinin Eğitimi Sertifikasını başta eğitici olmak isteyenler, İSG uzmanları, İş güvenliği İSG uzmanları, şirketlerde iş güvenliği doktoru olmak isteyen doktorlar, iş yerinde sunum yapmakta olan personeller, Eğitim Dairesi Başkanlığına bağlı olan eğitimciler, İnsan Kaynakları Bölümünde çalışmakta olanlar, yöneticiler alabilirler. Üstelik bu eğitime uzaktan eğitim yöntemi ile evinizden çıkmadan ve istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Sende Yorum Ekle

E-Bülten

İndirimler ve Yeni Gelişmelerden Haberdar Olmak İçin E-Bültenimize Kayıt Olun